OSIRIS

1a. Aanvraag na tijdelijke uitschrijving

Updated on

Een student kan een buitenlandverblijf aanvragen, ook als die tijdelijk uitgeschreven is. Het facultaire IO kan op basis van onderstaande informatie de student hierover informeren.

Er zijn twee situaties die vragen om verschillende werkwijzen:

Situatie
Oplossing
Student staat 1e semester niet ingeschreven en wilt het 2e semester naar het buitenland.
De student kan dan de aanmelding doen tijdens het voorlopende academische jaar wanneer hen nog ingeschreven staat en dient ervoor te zorgen dat hen op moment van buitenlandverblijf weer ingeschreven staat.
Student is op dit moment uitgeschreven en wil het komende studiejaar naar het buitenland.
De student kan de aanmelding doen zo spoedig mogelijk als hen weer ingeschreven staat. Mocht er een aanmelddeadline binnen de Radboud Universiteit zijn op het moment dat de student nog niet ingeschreven staat, dient hen contact op te nemen met de facultaire IO om hun interesse te mailen.

Wanneer heeft een student (weer) toegang tot Osiris?

In de maanden juni, juli en augustus krijgen studenten met actiefcode 4 voor het nieuwe studiejaar, de dag nadat actiefcode 4 in Osiris is bereikt direct toegang tot de RU systemen. Dus als onderstaande student zorgt dat zsm de acties die CSA aangeeft afgehandeld worden, dan kan eind juni, begin juli actiefcode 4 bereikt worden. 

Zodra de student definitief staat ingeschreven bij de RU kan de student inloggen in OSIRIS voor de buitenland-aanmelding. Advies is dus dat de student zich zo spoedig mogelijk correct en volledig herinschrijft.

Kan een uitgeschreven student nog wel mails ontvangen op het RU-account?

De student kan een (tijdelijke) verlenging aanvragen bij de Centrale Student balie voor toegang tot OSIRIS Student en het RU-email adres voor de student, als het nodig is.

Wanneer moet de student uiterlijk de (beurs)aanvraag hebben ingediend?

Het proces via OSIRIS dient wel eerder gestart te worden (minimaal een maand) om alle stappen op tijd te doorlopen.

Het verwerken van de beurs-documenten kan tot twee weken duren.

Previous Article 1. Indienen van de aanvraag door student
Next Article 2. In behandeling nemen van de aanvraag