OSIRIS

5. Annuleren of wijzigen van aanvraag

Updated on

In verband met Corona zullen veel studenten hun buitenlandverblijf annuleren of uistellen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe het facultaire IO deze wijziging in Osiris kan verwerken.

Bij annulering: Annuleer de aanvraag

Een annulering in Osiris kun je verwerken door de status te veranderen naar ‘geannuleerd’ en bij besluit de ‘lege’ regel te selecteren.

Vervolgens kun je onder ‘instelling en beursopties’ de velden bij ‘contract’ en ‘geselecteerde instelling’ leeg halen.

Indien het een centraal beheerd contract betreft, geef de annulering dan door aan [email protected]

Bij uitstel: Wijzig de aanvangs- en einddatum

Onder buitenlandverblijf kun je de aanvraag gewoon op ‘afgehandeld’ en ‘voorwaardelijk toegekend’ laten staan, en de startdatum en einddatum aanpassen (het handigst is om dit aan te passen naar de standaarddata voor het 2e semester, 1-2-2021 tot 30-6-2021).

Pas alsjeblieft pas de data van deze studenten aan als zeker is dat zij inderdaad kunnen doorschuiven (dus na bevestiging student en partner), anders krijgen zij onterecht een uitnodiging voor een beursaanvraag!

Let op: gelieve dit bij te houden voor alle studenten van jullie eigen contracten. Voor de RBP’s en JFA’s zal het centrale International Office de administratie in Osiris bijhouden.

Verander het antwoord op een vraag

Dit kun je doen door op het potloodje te klikken wat ervoor staat, en via het drop-down menu een ander antwoord te selecteren.

Wanneer de vraag al is ‘afgehandeld’ (en er een groen vinkje voor staat), kun je op het groene vinkje klikken, deze even terug op ‘ingediend’ zetten en opslaan. Daarna kun je het antwoord wijzigen en weer opslaan.

Beursverwerking door centraal IO

In overleg met het beurzenteam laten wij alle IRS, Holland Scholarship en Erasmus+ beursaanvragen van studenten voor hun studiemobiliteit in semester 1 vervallen, voor zowel EU als niet-EU.

Mochten studenten willen en kunnen doorschuiven naar het tweede semester, dan kunnen zij uiteraard wel een beursaanvraag doen.

  • Hiervoor zullen alle studenten waarbij de data in Osiris naar het tweede semester zijn aangepast in september opnieuw een uitnodiging voor de beursaanvraag ontvangen.
  • Studenten waarbij de status op geannuleerd staat of waarbij de data niet zijn aangepast, krijgen geen nieuwe uitnodiging.

Wij zullen deze nieuwe uitnodigingen rond september sturen, zodat er voldoende tijd is om samen met de studenten en partners te kijken wat mogelijk is.

Voor nieuwe studentaanmeldingen voor semester 2 geldt de reguliere procedure.

Previous Article 4. Goed- of afkeuren van aanvraag
Next Article 6. Nomineren bij de partner