OSIRIS

Hoe schrijf ik meerdere studenten uit een groep in één keer in voor een vak?

Updated on

Deze instructie is alleen relevant voor medewerkers die studenten handmatig voor vakken moeten inschrijven, zoals bijvoorbeeld bij uitwisselingsstudenten het geval is. Normaliter schrijven studenten zichzelf in voor vakken via Osiris Student.

Als je eenmaal een studentgroep hebt aangemaakt en studenten aan deze groep hebt toegevoegd, kun je eenvoudig enkele of alle studenten uit de groep inschrijven voor een vak. Een groep met bijvoorbeeld de naam van de cursus staat namelijk niet gelijk aan inschrijving voor die cursus.

Let op! Studenten krijgen géén melding op het moment dat ze worden toegevoegd aan of verwijderd uit een groep. Ze krijgen wel een melding wanneer je ze inschrijft voor een vak.

Groep opzoeken binnen de cursus

Hieronder volgen stapsgewijs foto's ter illustratie.

1. Ga naar Student > Inschrijven onderwijs > Cursus;

2. Zoek en open hier de cursus waarvoor je studenten wilt inschrijven;

3. Ga naar 'werkvorm' en vink deze aan;

4. Klik op het plusje om een groep toe te voegen aan deze werkvorm. Met één plusje voeg je één student toe, met twee plusjes een volledige groep.

5. Klik op 'uitgebreid zoeken', 'studentgroep' en zoek hier de eerder aangemaakte studentgroep op.

(Bepaalde) studenten toevoegen aan cursus

1. Selecteer de studenten die ingeschreven dienen te worden. Dit kan iedereen zijn, maar het kan ook zijn dat er minder plekken zijn dan het aantal geïnteresseerde studenten waardoor je een aantal studenten zult moeten deselecteren.

2. Zorg dat alle aan te vinken velden binnen 'controles' leeg zijn.

3. Klik op 'OK'.

Nieuwe groep maken met deel van de studenten

Stel dat een deel van de studenten niet ingeschreven kan worden door een tekort aan plekken, kun je deze eenvoudig op een nieuwe (wacht)lijst plaatsen:

1. Selecteer de uitgesloten studenten;

2. Klik op 'Exporteer de geselecteerde studenten';

3. Kies voor 'Een nieuwe studentgroep aanmaken'. Deze groep kun je bijvoorbeeld de titel "Wachtlijst *cursus code*" geven.

Om jezelf werk te besparen kun je ieder jaar dezelfde studentgroep gebruiken door de groep leeg te maken en het jaar erop weer de nieuwe studenten toe te voegen. Op deze manier hoef je niet elke keer weer een nieuwe groep aan te maken.

Previous Article Hoe worden studenten uit een bestaande studentgroep verwijderd?
Next Article Hoe wordt termijnbewaking ingericht?