OSIRIS

Concept roosters in Syllabus+ en het Persoonlijk Rooster

Updated on

Vanaf 5 november 2021 kunnen roosteraars gebruik maken van concept roosters in het Persoonlijk Rooster. Vanaf dat moment kunnen roosteraars de publicatie van geroosterde activiteiten controleren door de juiste label/tag te selecteren in Syllabus+.

Wanneer de tag voor concept roosters wordt geselecteerd bij geroosterde activiteiten, zijn deze activiteiten alleen te raadplegen in het Persoonlijk Rooster door bevoegde medewerkers.  De facultair coordinator roostering (FCR) zult de Syllabus+ beheerder informeren welke medewerkers concept roosters moeten kunnen raadplegen in het Persoonlijk Rooster.

Concept roosters zijn beschikbaar voor docenten en onderwijscoordinatoren. Bijvoorbeeld, wanneer de Label 'CONCEPT FSW docent' wordt geselecteerd bij Labels in Syllabus+, is de specifieke activiteit alleen zichtbaar in het Persoonlijk Rooster voor bevoegde docenten van faculteit Sociale Wetenschappen.

Nadat de label/tag wordt geselecteerd in Syllabus+ wordt de conceptindicator toegevoegd aan de rooster- en beschikbaarheidsweergaven in het Persoonlijk Rooster.

Voorbeeld weekweergave:

Voorbeeld maandweergave:

LET OP: Het koppelen van een concept-Label/-tag aan een activiteit in Syllabus+ betekent dat deze activiteit alleen zichtbaar is op het Persoonlijk Rooster voor bevoegden. Als deze activiteit op een later moment moet te raadplegen zijn door alle gebruikers, moet de tag eraf worden gehaald in Syllabus+. Dat kan in bulk worden gedaan als meerdere activiteiten aangepast moeten worden.