OSIRIS

Contracten vinden in Osiris

Updated on

Contracten met partneruniversiteiten kunnen in Osiris worden geraadpleegd, aangemaakt, gedeeld met partners, verwerkt en getekend. In dit artikel leggen we uit hoe je de contracten in Osiris kunt vinden, hoe je op bepaalde contracten kunt filteren en tot slot wie contracten kan raadplegen in Osiris.

Hoe vind ik contracten in Osiris?

Een overzicht van contracten is te vinden in Osiris in het menu 1.10 IO-contracten. Dit menu is te vinden via Onderwijs > OSIRIS Aanmelding > IO-contracten. 

Als je hierna op de zwarte knop 'Zoeken' klikt, zie je alle contracten die in Osiris staan. Hierop zit standaard een beperking van 1500 rijen. Als je ook de resterende rijen wilt zien, vink je 'Beperk aantal rijen tot 1500' uit, en klik je nogmaals op zoeken.

Het contract dat je wilt raadplegen, is te openen door te klikken op het zwarte pijltje voor de regel. 

Nadat je het contract hebt geopend, zie je op de eerste pagina de algemene gegevens van het contract (contractnaam, omschrijving, data, contracttype, contractstatus en of het contract actueel is). Op de tabbladen onderin is meer informatie te vinden over:

 1. Partners: met welke universiteit het contract is afgesloten
 2. Uitwisselingsafspraken: welke afspraken er gemaakt zijn omtrent uitwisseling
 3. Faculteiten en opleidingen: op welke faculteiten en opleidingen aan de Radboud Universiteit de afspraken betrekking hebben
 4. Buitenlandse faculteiten: de faculteiten die door de partneruniversiteit worden ingevuld

Het veld 'contractstatus' heeft de volgende opties:

 • Concept: nog niet ondertekend door ons of door de partner
 • Ondertekend door partner: ondertekend door de partner, nog niet door ons
 • Ondertekend door ons: ondertekend door ons, nog niet door de partner
 • Definitief: ondertekend door beide partijen
 • Verlopen en vernieuwd: het huidige contract is verlopen, maar er is een vernieuwd contract
 • Verlopen en niet vernieuwd: het huidige contract is verlopen en niet vernieuwd
 • Verlopen en nog vernieuwen: het huidige contract is verlopen, en er moet nog een nieuw contract worden toegevoegd
 • Geannuleerd door partner: de partneruniversiteit heeft het contract geannuleerd
 • Geannuleerd door ons: wij hebben het contract geannuleerd

Je ziet standaard enkel de contracten van jouw faculteit (inclusief de centrale contracten en gedeelde contracten waar jouw faculteit aan is toegevoegd). Als je alle contracten van alle faculteiten wilt zien, klik je rechtsbovenin op je eigen naam, en daarna op 'Persoonlijke instellingen'. In het menu 'Referentietabellen' (5.2.08) kun je dan aan- of uitvinken dat je alleen de gegevens van je eigen faculteit wilt zien. 

Hoe filter ik op contracten in Osiris?

Als je een specifiek contract op wilt zoeken, of een specifiek soort contract, kun je de zoekopdracht filteren. Dit doe je door in het zoekveld kenmerken toe te voegen op basis waarvan je wilt zoeken, bijvoorbeeld een contractnaam, contracttype of contractstatus. 

Contracten zoeken op naam

Als je een specifiek contract op wilt zoeken, kun je dit doen door in het veld 'Omschrijving' de naam of een deel van de naam tussen % in te vullen, en daarna op de knop 'Zoeken' te klikken. Als je bijvoorbeeld zoekt naar contracten met "Graz" in de naam, gebruik je de onderstaande zoekopdracht.

Je kunt op deze manier ook zoeken op contracten van een bepaalde faculteit, bijvoorbeeld met %FTR%. Als je hebt aangevinkt dat je alleen gegevens van je eigen faculteit wilt zien (zie rode blok tekst hierboven), dan kun je niet zoeken op de contracten van andere faculteiten als je eigen faculteit daaraan niet is toegevoegd.

Contracten zoeken op type contract

Als je een specifiek type contract wilt zoeken, kies je een contracttype bij het veld 'Contracttype', bijvoorbeeld Erasmus KA-131, en druk je op 'Zoeken'. Zie als voorbeeld onderstaande afbeelding.

Contracten zoeken op contractstatus

Als je een contract wilt zoeken met een bepaalde status, kies je een status bij het veld 'Contractstatus', bijvoorbeeld 'Verlopen en nog vernieuwen', en druk je op 'Zoeken'. Zie als voorbeeld onderstaande afbeelding.

Je kunt indien gewenst de bovenstaande - en andere - zoekopdrachten ook combineren door meerdere velden tegelijk in te vullen. 

Wie kan de contracten in Osiris raadplegen?

Er zijn drie mogelijke autorisaties voor de contracten in Osiris:

 1. Leesrechten: deze persoon mag alle contracten en bijbehorende informatie raadplegen
 2. Bewerkrechten: deze persoon mag alle contracten en bijbehorende informatie van de eigen faculteit aanmaken, bewerken en versturen
 3. Tekenrechten: deze persoon mag alle contracten van de eigen faculteit goedkeuren, versturen en mag daarnaast indien nodig contracten ontkoppelen

Per faculteit is doorgegeven welke persoon welke rechten moet ontvangen. Als hierin wijzigingen nodig zijn, kunnen die worden gemaild naar [email protected].  

Tekenrechten kunnen alleen worden toegekend in combinatie met leesrechten of bewerkrechten. Het is niet mogelijk om alleen tekenrechten aan iemand toe te wijzen.

Previous Article Using the dashboard for stays abroad
Next Article Contracten (Erasmus KA131) aanmaken en bewerken in Osiris