OSIRIS

Contracten goedkeuren

Updated on

Nadat de contracten zijn aangemaakt, gedeeld en verwerkt, moeten ze nog worden ondertekend. Dit artikel legt uit op welke manier een contract kan worden getekend (ookwel 'goedgekeurd').

Contracten kunnen alleen worden goedgekeurd door personen met tekenrechten. Per faculteit is doorgegeven welke persoon welke rechten moet ontvangen. Als hierin wijzigingen nodig zijn, kunnen die worden gemaild naar [email protected].   

Tijdens het goedkeuren van een contract wordt de inhoud hiervan niet automatisch naar de partner gestuurd.
Heb je dus onlangs iets aangepast en wil je nu een ondertekende versie versturen? Stuur dan altijd eerst een 'EWP-bericht' naar de partner voordat je onderstaande actie uitvoert.

Zoek in Osiris het contract op dat moet worden getekend (zie ook Contracten vinden in Osiris). Klik rechtsbovenin op de knop 'Acties' en daarna op 'Goedkeuren contract'. 

Er verschijnt een pop-up waarin bevestigd moet worden dat het contract ondertekend kan worden. Klik hier op 'Ja'. 

Het contract is nu ondertekend. De contractstatus verandert naar Ondertekend door ons als de partner nog niet heeft getekend, of Definitief als de partner ook heeft getekend. Daarnaast worden de velden Tekendatum en Ondertekend door ingevuld.

In principe worden de contract beheerd via OSIRIS en is hier ook alle informatie terug te vinden. Als je echter een PDF versie van een contract wilt, kun je deze downloaden via menu 9.4.07 Totaaloverzicht IO-contract. Je komt in dit menu door bovenin te klikken op Beheer > Rapporten.

Klik daarna onder Referentietabellen op 9.4.07 - Totaaloverzicht IO-contract.

Kies in het linkermenu het contract dat je wilt downloaden door de naam in te vullen of met behulp van het loepje een contract op te zoeken, en kies in het rechtermenu de instellingen (taal, bestandsformaat en voorblad afdrukken). 

Voor de meeste doeleinden zal het voorblad niet nodig zijn. Deze bevat namelijk vooral informatie over wie het rapport heeft aangemaakt. Je kunt bij Voorblad afdrukken? dus voor Nee kiezen.

Klik op de zwarte knop 'Uitvoeren'. Een pop up verschijnt, en na enkele seconden is het contract gedownload. De download verschijnt onderin je scherm. 

Previous Article Contractverzoeken verwerken
Next Article Foutmeldingen en waarschuwingen tijdens contract verwerking