OSIRIS

Foutmeldingen en waarschuwingen tijdens contract verwerking

Updated on

Tijdens het verwerken van contracten en berichten worden een aantal controles uitgevoerd waarvan de uitkomst middels een waarschuwing wordt gecommuniceerd. Hieronder zie je wat de waarschuwingen betekenen en wat je ermee moet.

Waarschuwing: De OSIRIS-versie van het contract is niet geaccepteerd door de partner.

De partner heeft de huidige versie van het contract nog niet geaccepteerd/goedgekeurd.
Dit betekent dus dat voor een geldig wederzijdsondertekend contract de partner nog zijn acceptatie moet sturen.
Je mag deze waarschuwing gerust negeren, je bent dan de eerste van de twee partijen die een 'ondertekende' versie stuurt.

Waarschuwing: De berekende hash code komt niet overeen met de hash code van het bericht.

In elk bericht van een partner zit een hash code die de partner over de inhoud van het bericht heeft berekend. Osiris berekend ook een hash over de ontvangen inhoud. Wijkt de hash code af zou het kunnen dat iets niet mee is gekomen. In de meeste gevallen betekent dit dat de systemen de code net op een andere manier hebben berekend. Check even goed of in het bericht staat wat je verwacht en neem het dan gewoon over.
Je mag dus ook dit bericht negeren.

Waarschuwing: Er zijn nog geen EWP-berichten uitgewisseld met de partner, dus de contracten in OSIRIS en bij de partner zijn niet gekoppeld. Er zal geen approval verzonden worden.

Om het contract en een goedkeuring van het contract door de partner goed te kunnen verwerken moet Osiris weten hoe het contract bij de partner heet. Hiervoor moet er minimaal een bericht van de partner zijn ontvangen en verwerkt.
Dit bericht mag je niet negeren.
Wacht dus nog even tot dat je een bericht van de partner hebt ontvangen voor dat je d egoedkeuring stuurt.

Foutmelding: EWP-berichten zijn niet ingeschakeld voor de partnerinstelling.

De SCHAC-ID van deze partner is nog niet in OSIRIS geregeistreerd en de berichtenverkeer met deze instelling staat uit.

Om dit op te lossen vraag je of de SCHAC code bij de partner op of zoek je via het EWP Stats Portal of https://fmfe03.hosting.ru.nl/fmi/webd/schac_id de SCHAC code op. Zoek hiervoor op een deel van de naam zoals 'Alma Mater' of 'Alma'.

De SCHAC ID kun je vervolgens in CRM registreren. Zodra het SCAC-ID in CRM geregistreerd staat kun je een e-mail met SCHAC-ID en Instellingscode OSIRIS naar Dries de Groot ([email protected]) sturen. Het Schac ID wordt dan door Elke in OSIRIS verwerkt en het berichtenverkeer wordt geactiveerd.

Foutmelding: De collegejaren mogen niet overlappen voor afspraken met dezelfde instelling, type mobiliteit en richting.

Osiris gebruikt de collegejaren, partner instelling, type mobiliteit en richting als sleutel om de uitwisselingsafspraken uit een bericht aan de afspraken in Osiris te koppelen.

Na een succesvolle koppeling kun je de gegevens op de uitwisselingsafspraak makkelijk met elkaar vergelijken.

Wijken de collegejaren van elkaar af kan de koppeling niet worden gemaakt en beschouwt Osiris de uitwisselingsafspraken in het bericht als nieuwe/onbekende uitwisselingsafspraken.

Het is niet mogelijk om meerdere afspraken met dezelfde richting, type mobiliteit en partner instelling voor een overlappende periode te hebben. Je kunt daarom het bericht niet overnemen.

 

Oplossing:

Pas eerst in Osiris op 1.10.01 de collegejaren van de desbetreffende uitwisselingsafspraken aan. Daarna kun je gewoon verder.

Previous Article Contracten goedkeuren