OSIRIS

Hoe wordt een medewerkergroep aangemaakt?

Updated on

Doel: een medewerkergroep is een verzameling medewerkers. Deze groepen worden in OSIRIS voor verschillende doeleinden gebruikt. Met name in de communicatie, bij bijvoorbeeld termijn bewaking, of het versturen van mededelingen. In dez instructie wordt beschreven hoe een medewerkersgroep wordt aangemaakt.

Voor wie: Deze instructie is bedoeld voor medewerkers die geautoriseerd zijn om mederwerkersgroepen te bewerken. Over het algemeen zijn dit key users.

Ga naar: Beheer > Autorisatie > Medewerkergroepen

Ga naar: Beheer > Autorisatie > Medewerkergroepen

Ga naar het beheer scherm "Medewerkergroep" en klik op de "+" knop om een nieuwe groep aan te maken.

Naam en omschrijving van de medewerkergroep

Naam en omschrijving van de medewerkergroep

Nadat de nieuwe groep is aangemaakt, wordt er een scherm getoond waarin de eigenschappen van de groep kunnen worden vastgelegd.

  • Geef de groep een codering. Deze codering zal doorgaans een conventie hebben. In het voorbeeld hierboven wordt de code voorafgegaan door de afkorting van de faculteit.
  • Geef een omschrijving van de groep. Op deze omschrijving kan later worden gezocht, maak dus gebruik gebruik hiervan, zodat de groep later eenvoudig terug te vinden is bij een zoekopdracht.
  • Geef desgewenst een toelichting.
  • Geef aan of de groep actueel is (default = Ja).
  • Selecteer  vervolgens op Type door op de knop achter het veld te klikken.

Type groep selecteren

Type groep selecteren

De typen groepen in OSIRIS worden gebruikt voor zowel de medewerkergroepen als studentgroepen. De typen die beschikbaar zijn hebben over het algemeen betrekking op de studentgroepen. Het beste kan hier worden gekozen voor "Tijdelijk". De inrichting van deze tabel kan per Universiteit / Hogeschool verschillen.

Zichtbaarheid instellen en opslaan

Zichtbaarheid instellen en opslaan

De groep is standaard zichtbaar voor medewerkers die toegang hebben tot het  medewerkergroepen menu, en lid zijn van de faculteit die eigenaar van de groep is. Het is echter mogelijk ook andere faculteiten raadpleeg toegang te geven tot de groep. Dat kan door het veld "Zichtbaar voor faculteit" in te vullen.

  • Selecteer het veld "Zichtbaar voor faculteit" en selecteer de checkboxes van de gewenste faculteiten.
  • Klik vervolgens buiten het veld in het scherm om de lijst met waarde te sluiten.
  • Sla nu de groep op door te klikken op de knop "Opslaan".
Previous Article Hoe wordt een mededeling verwerkt?
Next Article Hoe worden medewerkers aan een groep toegevoegd?