OSIRIS

Hoe wordt een selectie gemaakt?

Updated on

Doel: Het selecteren van specifieke gegevens kan op twee verschillende manieren, via het zoekformulier of standaardselecties. Zowel in de omgeving Onderwijs als Student is deze instructie van toepassing. Is het aantal aangeboden filters in het zoekformulier of standaardselecties niet toereikend, dan kan je via [Uitgebreid zoeken] meerdere filters instellen.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om standaardselecties of selecties uit te voeren.

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod (maken van een selectie via het zoekformulier)

Ga naar: Onderwijs > Cursus > Aanbod (maken van een selectie via het zoekformulier)
  1. Ga naar Onderwijs.
  2. Je komt in het tabblad Cursus - Zoek, in de velden: "Cursus", "Beperk cursussen tot", "Collegejaar", "Status" en "Korte naam" voer je je zoektermen in.
  3. In sommige velden kan je gebruik maken van een "List of Values". In dit voorbeeld "Standaardselectie OSIRIS". Bij de selectiefilter "Cursus" is gebruik gemaakt van wildcards.  Een "%" in het begin, eind of op een willekeurige plek in je zoekterm staat voor een willekeurig aantal characters. Een "_" staat voor precies één willekeurig teken.
  4. Klik op [Zoeken].
  5. In de statusbalk bovenaan, krijg je een melding dat de zoekactie is afgerond, rechts naast het zoekformulier wordt het zoekresultaat getoond. 

Maken van een selectie met behulp van "Uitgebreid zoeken"

Maken van een selectie met behulp van "Uitgebreid zoeken"

Zonet heb je een selectie gemaakt met de aangeboden velden in het zoekformulier, je kan ook via [Uitgebreid zoeken] meerdere filters gebruiken voor je selectie. In dit voorbeeld kan je kiezen uit filters voor "Cursus" aanbod, maar je kan ook in het veld "ga naar filter" een andere filter invoeren.

Previous Article Hoe wordt een rapport opgeroepen?
Next Article Hoe kan een selectie worden bewaard?