OSIRIS

Hoe wordt een notitie bij een student gemaakt?

Updated on

Doel: In OSIRIS Basis kun je voor een student een notitie vastleggen. Deze notitie kan ook worden gedeeld met andere OSIRIS gebruikers. In deze werkinstructie wordt getoond hoe een notitie wordt gemaakt en wordt gedeeld. Notities kunnen een hoog vertrouwelijkheidsniveau hebben. Zorg daarom altijd dat je zeker weet dat  de notitie met de juiste medewerkers wordt gedeeld.

Voor wie: Deze werkinstructiue is bedoeld voor de gebruikers die notities kunnen maken in OSIRIS Basis.

Ga naar: > Student > Begeleiding > Individueel > Notities > Zoek student

Ga naar: > Student > Begeleiding > Individueel > Notities > Zoek student

Om een notitie in OSIRIS Basis aan te maken ga je als volgt te werk:

 1. Selecteer het tabblad "Notities"
 2. klik op het "+" teken om een nieuwe notitie aan te maken.

Voer de notitie in, en kies een type om de notitie te delen.

Voer de notitie in, en kies een type om de notitie te delen.

In OSIRIS Basis kun je alleen die notities zien die voor jou toegankelijk zijn. Als je eigenaar bent van de notitie, dan heb je de mogelijkheid om de velden inhoud, beslissing, beveiliging, hoofdonderwerp en subonderwerp aan te passen of om de notitie te verwijderen. (Het hoofdonderwerp en subonderwerp kun je pas ingeven als de notitie gemaakt is en niet vooraf). Als je geen eigenaar van de notitie bent kun je de notitie alleen bekijken en niet de gegevens aanpassen of de notitie verwijderen.  In het veld ‘Type notitie’ kan aangegeven worden welk beveiligingsniveau voor de notitie moet gelden. Dit kan alleen maar als jij de eigenaar van de notitie bent. Welke typen tnotities je kunt ingeven is afhankelijk van de medewerkergroepen die aan het notitietype zijn gekoppeld. Alleen wanneer je lid bent van de medewerkergroep kun je het type notitie kiezen. Of je lid bent van een bepaalde medewerkergroep kun je nagaan bij je lokaal functioneel beheerder.

 1. Ga naar het tabblad "Notities"
 2. Vul de datum in, standaard is de datum van vandaag, maar een andere datum is ook mogelijk, bij voorkeur de datum waarop het gesprek met een student heeft plaats gevonden.
 3. Vul de inhoud van het gesprek in. Dit veld is altijd zichtbaar voor de student. Bij voorkeur wordt  de notitie volledig in dit veld geplaatst.
 4. dit veld "Inhoud tonen " staat standaard op Ja en is niet te wijzigen.
 5. Vul hier indien noodzakelijk notities in, die te maken hebben met de persoonlijke observatie van de begeleider. Dit veld wordt standaard NIET getoond in OSIRIS Student. Daarom is het dringende advies om dit veld zo min mogelijk te gebruiken. Op verzoek dient de student altijd inzichgt gegeven te worden in de notitie, ook in de gegevens die in dit veld worden opgeslagen!
 6. Mocht er in de notitie een afspraak zijn gemaakt, dan kan de notitie gekenmerkt worden als "Actiepunt". Daarmee zal het terugkomen in de actiepuntenlijst in OSIRIS Docent / Begeleider
 7. Het veld "Beslissing tonen in OSIRIS Student" wordt getoond conform de bij de gebruiker ingestelde standaardinstellingen (zie Hoe kan ik het standaard vertrouwelijkheidsniveau van een notitie instellen?) en kan per notitie desgewenst nog gewijzigd worden.
 8. Selecteer het type notitie. Hier worden getypen notitie getoond die zijn gekoppeld aan een medewerkergroep waarvan je deel uitmaakt. Uit het type valt af te leiden wie de notitie kunnen lezen. LET OP: dit gegeven wordt ook aan de student getoond in OSIRIS Student. De student kan dus zien wie deze notitie kan lezen! Indien je de notitie met geen enkele collega wenst te delen, dan dient de notitie strikt vertrouwelijk te zijn.  In dat geval zal de notitie ook bij overdracht naar een andfere collega, NIET worden meegekopieerd, en dus verloren gaan, wanneer je uit dienst gaat.
 9. [Optioneel] Selecteer een opleiding waarvoor de notitie wordt gemaakt
 10. Klik op de "+" knop om een of meerdere onderwerpen en subonderwerpen te selecteren
 11. Selecteer een onderwerp
 12. Selecteer een subonderwerp
 13. Voeg desgewenst een bijlage toe.
 14. Sla de notitie op.

De student zal  's avonds een notificatie per mail krijgen dat er een notitie over hem of haar is vastgelegd.

Tekst highlighten zodat een bepaalde passage beter opvalt

Previous Article Hoe worden voorzieningen aan toetsen en werkvormen van studenten gekoppeld?
Next Article Hoe kan een gebruiker autorisaties voor notities instellen? (inclusief uitleg over zichtbaarheid van notities)