OSIRIS

Dashboard voor OSIRIS Aanmelding

Updated on

Middels het dashboard moet het mogelijk zijn om een gebruiker zelf te laten aangeven welke gegevens van een aanmelding hij/zij wil zien. Hierbij kan worden gekozen tussen gegevens uit het vaste data-model (geslacht, Studielink-e-mailadres, besluit) maar ook uit de voor een proces gedefinieerde velden (vragen student, checklist items, rubriekstatussen, velden uit acceptatieformulier en docentbeoordeling, etc.). Hierbij worden alle vraagtypen ondersteund,

Het definiƫren van een dashboard zal in een apart scherm gebeuren, Het scherm is wel direct bereikbaar vanuit het Dashboard Aanmeldingen. Het definitiescherm is vergelijkbaar met het scherm voor het exporteren van bijv. studentgegevens

Het Dashboard Aanmeldingen biedt de mogelijkheid om op flexibele wijze aanmeldingen van studenten met elkaar te vergelijken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filters om de aanmeldingen te selecteren en van dashboard-definities om de gewenste gegevens (bijv. de antwoorden op enkele specifieke vragen) naast elkaar te zetten.

Het Dashboard Aanmeldingen komt beschikbaar via menu 2.3.08 Dashboard aanmeldingen. Deze menuoptie staat bovenaan in menu Student  Aanmelden opleiding, dus boven de bestaande menuoptie 2.3.01 Aanmeldingen.

Menu 2.3.08 (Dashboard Aanmeldingen)

Er zijn drie onderdelen van scherm 2.3.08: Filter (1), Dashboard (2) en Resultaat (3).

Het dashboard gaat in principe gegevens (zoals gedefineerd zijn in 2) uithalen van aanmeldingen die opgezocht worden door de filter (1).

De filter en dashboard kan persoonlijk worden opgeslagen of als facultaire filter of dashboard door de beheerders worden aangemaakt (zie voorbeelden 4 en 5)

Het definieren van een (persoonlijk) Dashboard

Het definieren van een (persoonlijk) Dashboard

In menu 2.3.08 klik op Nieuw dashboard

 

 

De bewschikbare velden worden per proces aangegeven. Kies de gewenste velden gevolgd door Opslaan. Geef de naam van het dashboard en daarna nog een keer opslaan.

Je kunt in menu 2.3.08 het opgelslagen dashboard en filter oproepen. Klik op Zoeken

Previous Article Downloaden/uitprinten van documenten/vragenlijst
Next Article Vragen/Checklist item