OSIRIS

Zoeken via facultaire filters en standaard selecties

Updated on

Je kunt selecties maken van de aanmeldingen van jouw faculteit, in scherm 2.3.01 (Student  Aanmelden opleiding  Aanmeldingen). Je kunt zelf zoekopdrachten maken maar je kunt ook gebruikmaken van standaard filters, dat zijn standaard zoekopdrachten.  

Zie de volgende printscreens voor alle filters die al standaard staan ingesteld. Deze kun je selecteren in het bovengenoemde scherm van de aanmeldingen. Je kunt ook zelf persoonlijke filters opslaan. Zie hiervoor de werkinstructie in Osiris (1. Algemene werkinstructies/ Selecties/ Hoe kan een selectie worden bewaard?).

Als je extra standaard filters wilt die ook handig kunnen zijn voor de andere faculteiten, kun je dit doorgeven aan het Admissions Office ([email protected]). Via hen kan Osiris Support het filter beschikbaar maken voor alle faculteiten. Als je hulp nodig hebt bij het instellen van persoonlijke filters kun je ook bij het Admissions Office terecht.

OPL Exchange - 01. te beoordelen dossiers

In dit filter kun je alle openstaande aanmeldingen selecteren waarvan de rubriek ‘Beoordeling application document (faculteit)’ op beoordelen staat. Dit zijn aanmeldingen die zijn aangemerkt als compleet of compleet PoE door het centrale IO, maar nog niet door de faculteit zijn afgehandeld. Dit filter kan worden gebruikt in plaats van afhandelen op basis van de application complete mails. 

OPL Exchange - 01. te beoordelen dossiers

OPL Exchange - 02. toegewezen aan docent

Dit zijn alle aanmeldingen (exclusief de annuleringen) met een docentbeoordeling die nog niet zijn toegelaten door de faculteit, wel zijn toegewezen aan een docent maar waarbij de docent de beoordeling nog niet heeft ingediend.

OPL Exchange - 02. toegewezen aan docent

OPL Exchange - 03. dossier beoordeeld door docent

Dit zijn alle aanmeldingen (exclusief de annuleringen) met een docentbeoordeling die nog niet zijn toegelaten door de faculteit, wel zijn toegewezen aan een docent, waarbij de docent de beoordeling heeft ingediend.

OPL Exchange - 03. dossier beoordeeld door docent

OPL Exchange - 04. change form beoordeeld door docent

Dit zijn alle aanmeldingen waarbij de docent een beoordeling van een change form heeft ingediend

OPL Exchange - 04. change form beoordeeld door docent

OPL Exchange - 05. toevoegen contractinformatie

In dit filter kun je alle openstaande aanmeldingen selecteren waarvan de rubriek ‘Contract informatie (faculteit)’ op in behandeling staat. Aan deze aanmeldingen kan een contract met de partneruniversiteit worden gekoppeld en kan de departmental coordinator geselecteerd worden. 

OPL Exchange - 05. toevoegen contractinformatie

OPL Exchange - 06. informeren over besluit

In dit filter kun je alle openstaande aanmeldingen selecteren waarvan de rubriek ‘Student informeren over toelating’ op in behandeling staat en de student dus nog niet geïnformeerd is. Dit filter houdt geen rekening met of de student al is toegelaten.

OPL Exchange - 06. informeren over besluit

OPL Exchange - 07. studenten met actiefcode 4

Dit filter kan worden gebruikt om de aanmeldingen van studenten van je eigen faculteit van een bepaald collegejaar te selecteren die actiefcode 4 hebben, en dus een volledige (actieve) inschrijving hebben op de opleiding waarvoor ze zijn aangemeld. Het collegejaar kun je aanpassen en je kunt eventueel één of meerdere specifieke opleidingen selecteren, of één of meer processen. In het standaardfilter worden de aanmeldingen van alle processen en alle opleidingen van je faculteit meegenomen.

OPL Exchange - 07. studenten met actiefcode 4

OPL Exchange - 08. NL adres ingevuld door Housing

Dit zijn alle studenten die een kamer hebben via Housing, waarbij Housing het adres in Osiris heeft geregistreerd

OPL Exchange - 08. NL adres ingevuld door Housing

09. OPL Exchange - 09. aangekomen studenten

In dit filter zijn alle studenten te vinden waarvoor Student Admissions een aankomstdatum heeft geregistreerd. Deze aankomstdata worden door SA twee keer per jaar ingelezen (in september en februari).

09. OPL Exchange - 09. aangekomen studenten

OPL Exchange - 10. totaal excl. annuleringen

Dit filter kun je gebruiken om de aanmeldingen van een bepaalde periode te selecteren van studenten van je eigen faculteit, exclusief de annuleringen. Je kunt de periode zelf aanpassen en ook hier kun je eventueel één of meerdere specifieke opleidingen selecteren.

Op basis van dit filter kun je een standaardrapport maken, waar onder meer de naam van de thuisuniversiteit van de student in staat en de studieperiode. Je kunt dit als volgt opvragen:

- Gebruik het filter en pas de zoekopdracht aan indien gewenst

- Klik op zoeken en klik vervolgens boven het resultaat op de balk op het icoontje met de groene pijl naar rechts, 'Exporteer de geselecteerde studenten'

- Kies voor 'Een bestaand overzicht uitvoeren', kies vervolgens voor het overzicht 'Inkomende uitwisseling studenten (facultair)’

- Klik op 'Volgende'. Indien gewenst kun je hier extra velden toevoegen

- Klik op ‘Uitvoeren’

Deze zoekopdracht is exclusief annuleringen, en is zo ingericht dat alle aanmeldingen van het gehele academisch jaar meekomen. Dit kun je zelf aanpassen als je b.v. alleen de studenten van het 1e semester wilt zien door de ‘aanvangsdatum aanvraag’ aan te passen, dit is het veld met de startdatum van de studieperiode. In deze zoekdracht komt de naam van de thuisinstelling wel mee in het rapport, maar je kunt de naam niet selecteren als je zelf een zoekopdracht doet en dit veld komt ook niet mee in de kolommen met de zoekresultaten die je meteen rechts in beeld ziet naast het zoekscherm.

Let op: als een student meerdere aanmeldingen heeft, komen ze allemaal mee in het rapport terwijl alleen de aanmeldingen die aan de zoekcriteria voldoen meekomen in de selectie die je ziet voordat je exporteert. Dus bv een geannuleerde aanmelding komt wel mee in het rapport als de student daarnaast ook een niet-geannuleerde aanmelding heeft maar zie je niet in het overzicht terug dat je meteen rechts te zien krijgt als je een zoekopdracht doet.

OPL Exchange - 10. totaal excl. annuleringen

OPL Exchange - 11. Housing aanbod ontvangen, niet geaccepteeerd

Dit zijn alle studenten die een aanbod van Housing hebben ontvangen, maar dat (nog) niet hebben geaccepteerd

OPL Exchange - 11. Housing aanbod ontvangen, niet geaccepteeerd

OPL Exchange - 12. Housing aanbod geaccepteerd

Dit zijn alle studenten die een aanbod van Housing hebben geaccepteerd

OPL Exchange - 12. Housing aanbod geaccepteerd

OPL Exchange - 13. Toegelaten studenten

Dit zijn alle studenten die zijn toegelaten (exclusief annuleringen)

OPL Exchange - 13. Toegelaten studenten
Previous Article Afhandelen van de aanmelding
Next Article Werken vanuit de werkvoorraad