OSIRIS

Hoe selecteer je eerstejaars studenten van verschillende specialisatieopleidingen en dezelfde CROHO?

Updated on

Sinds collegejaar 2018 worden specialisaties in toenemende mate als aparte interne OSIRIS opleidingen geregistreerd. Zo'n opleiding valt dan samen met andere specialisaties onder één en dezelfde CROHO opleiding. In deze instructie wordt getoond hoe je eerstejaars studenten van dezelfde CROHO opleiding, die verschillende Specialisaties hebben van een bepaald beginjaar kunt selecteren.

CROHO opleiding met meerdere specialisatieopleidingen

Bovenstaande specialisatieopleidingen hebben allemaal dezelfde CROHO opleiding "M Business Administration" (CROHO nummer 60644). Om nu alle eerste jaars studenten van al deze specialisatieopleidingen te selecteren ga je als volgt te werk.

Stap 1: selecteer alle studenten met actiefcode 4, croho opleiding 60644 in collegejaar 2018

Geef de volgende zoekcriteria in:

  1. actiefcode van de opleiding = 4
  2. Collegejaar = 2018 (startjaar van de CROHO opleiding)
  3. CROHO opleiding = 60644 (M Business Administration)
  4. klik op zoeken (gevonden worden 233 studenten, zie kader)
  5. selecteer nu "Verfijn zoekresultaat"

Stap 2: verfijn de selectie met alle studenten met actiefcode 4, croho opleiding 60644 en collegejaar

Geef nu de criteria voor de verfijning in:

  1. Vul in bij "De gevonden zoekresultaten moeten":  "niet voldoen aan de nieuwe selectiefilters".
  2. CROHO opleiding = 60644
  3. Collegejaar < 2018 (dus studenten die al eerder op dezelfde CROHO studenten stonden ingeschreven)
  4. Actiefcode = 4
  5. klik op Zoeken. Je vind nu 127 studenten zie kader.

Je vindt nu 127 studenten in de aanvankelijke set van 233. Deze 127 studenten zijn allemaal voor het eerst ingeschreven in 2018 voor de CROHO opleiding 60644, op één van de onderliggende specialisatieopleidingen.

Tip:  door bij "De gevonden zoekresultaten moeten" de andere optie te kiezen ("wel voldoen aan de nieuwe selectiefilters")  vind je precies de omgekeerde set, dus alle studenten die éérder dan 2018 ingeschreven staan in CROHO opleiding 60644. In dit geval zijn dat er dus 106.

Tip:  door rechtsonder in het scherm in het zoekfilter CROHO opleiding het  CROHO nummer te zetten, kun je heel makkelijk door de set van studenten scrollen en zie je alleen die opleidingen die CROHO 60644 hebben.

Tip:  uiteraard kun je op deze manier ook alle eerstejaars van de CROHO opleiding van andere jaren vinden door de 2018 in het voorbeeld te vervangen door een ander jaar.

Tip: wanneer je de gevonden set studenten exporteert, met hun opleiding erbij, kun je in Excel verder een lijst maken met de verschillende opleidingen. Hoe je studentgegevens exporteert zie je hier.

Next Article Aanpassen cohort n.a.v. inrichting specialisatieopleidingen