OSIRISOSIRISVolg werkinstructies Examenprogrammas Hoe worden examenprogramma’s gekopieerd?

Hoe worden examenprogramma’s gekopieerd?

Doel: Een examenprogramma's is vergelijkbaar met een boom met verschillende vertakkingen. In het examenprogramma zijn alle studieonderdelen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor het behalen van een diploma.(propedeuse, bachelor of master)  Een student heeft een studievoortgangsoverzicht als hij/zij gekoppelt is aan een vastgesteld examenprogramma. Het studievoortgangsoverzicht is een directe weergave van het examenprogramma.  

Soms is het minder werk om een examenprogramma of examenonderdeel te kopieren en enigzins aan te passen, dan dat een examenprogramma geheel nieuw wordt opgebouwd.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding. Afhankelijk van de inrichting van de instelling en de bijbehorende autorisatie is dit waarschijnlijk een medewerker onderwijsadministratie.

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma

In het detailscherm van examenprogramma's kun je onder de knop acties aangeven dat je dit specifieke examenprogramma wilt kopieren naar een andere code t.b.v. een grote curriculumaanpassing of een ander cohort studenten.

Vervolgens komt er in een pop-up de vraag naar de nieuwe code voor het examenprogramma en of je ook het onderwijsprogramma wilt meekopieren, kies ja/nee. Klik op knop [kopieer]