OSIRIS

Hoe kan ik geregistreerd worden voor elektronisch ondertekenen van resultaten? (Meer Factor Authenticatie)

Updated on

Registreren, identificeren en activeren

Om het elektronisch ondertekenen in Osiris te gebruiken is het nodig om je eenmalig te registreren en identificeren. Voor deze registratie en bijbehorende identificatie krijg je een oproep.

De initiële registratie en identificatie duurt ongeveer 5 minuten en wordt door lokaal functioneel beheer OSIRIS uitgevoerd. Docenten die nieuw in dienst komen kunnen voor de registratie en identificatie contact opnemen met lokaal functioneel beheer OSIRIS via [email protected].

Voorbereiding

LET OP: Voor het elektronisch ondertekenen in OSIRIS wordt gebruik gemaakt van de Azure MFA van het Radboudumc met de Microsoft Authenticator app op je smartphone.
Als je de MS Authenticator van het Radboudumc nog niet hebt geactiveerd, neem dan contact op met de Servicedesk ICT.

Voer onderstaande stappen uit voordat je een afspraak hebt met lokaal functioneel beheer OSIRIS:

  • Open een incognito webbrowser (internet Edge, Chrome, Firefox), in Chrome druk je daarvoor op de toetscombinatie: Ctrl-Shift-N
  • Typ in de adresbalk https://sa.surfconext.nl
  • Zoek Radboudumc en klik op…
  • Log in met je Radboudumc-gebruikersnaam en wachtwoord
  • Klik op de blauwe balk “Doorgaan naar SURFSecureID Registratieportal”
  • Kies voor Azure MFA om straks in Osiris-Docent, cijfers digitaal te ondertekenen met je smartphone.
  • Volg de stappen op het scherm om de MS Authenticator te registreren.
  • Als de MS Authenticator is geregistreerd bij Surf, zal de token nog moeten worden geactiveerd door een contactpersoon van de Medische Faculteit, de zogenaamde Registration Authority . Doe dit binnen 14 dagen na registratie. Maak hiervoor een afspraak met lokaal functioneel beheer OSIRIS via [email protected].
  • Noteer de activatie code die je ontvangt, deze moet je doorgeven aan de beheerder bij het activeren van je account.

Account activeren

LET OP: Zorg voor een geldig identiteitsbewijs. De laatste 6 cijfers van het identificatienummer van je identiteitsbewijs wordt vastgelegd, dit met als doel dat het gehele registratie proces auditeerbaar moet zijn.

De identificatie vindt tijdens een afspraak met lokaal functioneel beheer OSIRIS ([email protected]), face-to-face of via een videoverbinding plaats. Tijdens de identificatie afspraak word je geholpen bij het activeren van je OSIRIS account in de MS Authenticator app.

Previous Article Hoe maak ik een presentielijst met pasfoto?