OSIRIS

De-archiveren studenten

Updated on

Voor wie: medewerkers met autorisatie om studenten op te halen uit het archief.

Inleiding

Studentgegevens worden 10 jaar na de laatste afloopdatum van de student gearchiveerd. Het archiveren gaat automatisch, de routine voor het archiveren wordt 1 keer per week op zondagavond uitgevoerd. De student kan vanaf dan niet meer gevonden worden in Osiris. Archiveren van studentgegevens is verplicht vanwege de privacy gevoeligheid van de gegevens. Daarnaast bevordert het de performance van de applicatie Osiris.

De-archiveren

1. Open scherm 2.2.01 'De-archiveren studenten' vanuit het Student menu. (Dit scherm is alleen beschikbaar voor medewerkers met de juiste autorisaties).

2. Zoek de student op. Dit kan het eenvoudigst op basis van het unieke studentnummer. Is het studentnummer niet bekend probeer het dan middels een andere unieke combinatie van gegevens, bijvoorbeeld op achternaam en geboortedatum.

3. Let zeer goed op dat je de juiste student hebt gevonden. Selecteer de student en klik op de knop 'Actie 'De-archiveren'.

4. Klik op Ja als je zeker weet dat je de juiste student hebt.

OSIRIS - 23.38S02 - RUACC - Google Chrome
OSIRIS - 23.38S02 - RUACC - Google Chrome
OSIRIS - 23.38S02 - RUPRD - Google Chrome
OSIRIS - 23.38S02 - RUPRD - Google Chrome

De student is nu opgehaald uit het archief en kan weer gevonden worden in Osiris. Op zondagavond zal de student automatisch weer gearchiveerd worden.

Previous Article Studentgegevens raadplegen (inclusief mededelingen notitiets ec)
Next Article Hoe worden studenten aangemeld voor werkvormen?